Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Netherlands In person Full Spiral Workshop in Dutch

May 20 @ 7:00 pm - May 22 @ 4:30 pm CEST

$165 – $190

Nog enkele plaatsen

In deze workshop doorlopen wij de hele spiraal. Wij zullen in 6 dagdelen (ook de zaterdagavond) diverse werkvormen van The Work that Reconnects gaan ervaren met elkaar. Daarnaast worden theorie en achtergronden van dit werk gedeeld. De workshop wordt voor de vijfde keer gegeven in samenwerking met Lida Hospers.

Hoe kunnen we de chaos onder ogen zien zonder gek te worden?

Met deze vraag slaat Joanna Macy, ecofilosofe, boeddhiste en activiste, de spijker op zijn kop. Het vraagt veel van ons om ons open te stellen voor de bedreiging van ons voortbestaan. Reacties als; “Dit is te erg – wegwezen!” , “Ik wil het niet weten”, “Wat helpt het om erover in te zitten?” liggen al snel op de voorgrond.

Maar wat als het krachtigste wat wij kunnen geven juist is dat wij er bij blijven, bij de ernst van de uitdagingen in deze tijd? Om dat te doen moeten wij leren om kunnen gaan met onzekerheid, angst en verdriet. Precies hier, bij het voelen en erkennen van deze realiteit en emoties, ligt de kracht van Het Werk dat weer Verbindt.

Als we met heldere blik, open hart en in de kracht van het samenzijn onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn voor de uitdagingen op aarde, ook de pijn en het verdriet, dan ontstaat er ruimte. Hierin vinden we de grondstof voor verzachting en creativiteit. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we in onze verbondenheid met elkaar en de aarde handvatten om er bij te blijven en bij te dragen aan de wereld vanuit een zo heel mogelijk menszijn.

Gedurende haar jarenlange inzet in actiegroepen ontwikkelde Joanna Macy met tal van anderen, werkvormen die het inzicht in onze mogelijkheden verhelderen en onze veerkracht versterken.

De methode omvat: het voeden van dankbaarheid voor het leven, het respecteren van sterke emoties, verandering in waarneming door verbondenheid te versterken en inzicht in hoe we verder kunnen gaan. Het is een groepsmethodiek met ervaringsgerichte oefeningen, uitwisselingen en rituelen. Zie ook de documentaire Widening Circles over het levenswerk van Joanna Macy http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/368220/Bodhitv.html

We vroegen oud-deelnemers: Wat denk jij dat dit werk mensen kan bieden?

“Heel veel inzicht en gevoel van noodzaak, voor iedere man of vrouw die uit de bubbel van “het valt wel mee, het zal mijn tijd wel duren” wil komen. Inclusief de creatieve hoop. Vooral als je denkt “ik weet het allemaal wel” schudt het Werk dat WEER verbindt je op een onvoorspelbare manier wakker. (Alieke Hartog)

“Integratie, verbinding met zelf en de ander en de  wereld. En voorkomen van uitputting” Marleen Heeman, transitie Castricum

Locatie: Shambhala centrum Leiden, Geversstraat 48, 2342 AB Oegstgeest.

Workshop is inclusief vegetarische maaltijden (2 x lunch, 1x diner) en zonder overnachtingen: Investering:  165 euro (lage inkomens), 190 euro (voldoende of meer dan voldoende inkomen), 125 euro (op aanvraag enkele mogelijkheden) voor jongeren tot 25 jaar. 
Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers, nadere informatie en aanmelden vóór 14 mei 2022 bij Lida Hospers, 071-5410928, [email protected]

Details

Start:
May 20 @ 7:00 pm CEST
End:
May 22 @ 4:30 pm CEST
Cost:
$165 – $190
Event Category:
Website:
https://elemental-journey.com/

Organiser

Other

Event Type
In Person
Are scholarships available for this event?
Yes
Event Contact Information
[email protected]

Venue

Leiden, The Netherlands
Leiden, Netherlands + Google Map